Η επανάσταση  του Λαού για ελευθερία


Ζητούμε συγνώμη, αλλά αυτή τη

 σελίδα,
δεν έχει τελειώσει


Όλα τα Ελληνικά MEDIA ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ και ξύπνησαν μόνο μετά από ένα μήνα, όταν άρχισαν να πετάνε τα πρώτα αεροπλάνα πάνω από την Λιβύη.
 

15 Φεβρουαρίου, 18:00 Απλοί Πολίτες βγήκαν στην Βεγγάζη για να διαμαρτυρηθούν για την σύλληψη ενός δικηγόρου εκείνη την μέρα... Ο δικηγόρος εκπροσωπούσε τους συγγενείς των 1200 θυμάτων που δολοφονήθηκαν το 1996 στις φυλακές του Αμπού Σλιμ
 

Αλλά… επειδή ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διαμαρτυρία υπό το καθεστώς του Καντάφι, άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες σφαίρες, και άρχισαν οι πρώτοι τραυματισμοί…και μια μέρα μετά οι πρώτοι θάνατοι. Οι διαμαρτυρίες όμως αυξήθηκαν, όπως και οι θάνατοι!
 

Η μετακίνηση κλήσης ελευθερίας την 17η Φεβρουαρίου τους ένωσε. Οι περιβάλλουσες πόλεις ξύπνησαν επίσης και απαίτησαν την πτώση της δικτατορίας και απαίτησαν την ελευθερία…

Απλούς πολίτες, χωρίς όπλα, τους σκότωνε ο στρατός με βαρύ οπλισμό.. .
 

Η βαρβαρότητα ήταν τόσο μεγάλη που η τοπική αστυνομία και ένα μέρος του στρατού, απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση Καντάφι.

Κατά συνέπεια, κατέφυγε σε μισθοφόρους οι οποίοι επάνδρωσαν την δύναμη της πολιτοφυλακής του. Άρχισαν να μπαίνουν σε ΣΠΙΤΙΑ, να ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ, να βιάζουν και να δολοφονούν.
Ο λαός, σε μεγάλες μάζες, επιτέθηκε με θυμό στο στρατόπεδο της πολιτοφυλακής με πέτρες, μολότοφ και γκαζάκια.

Κατάφεραν έτσι σε μερικές μέρες να διώξουν την πολιτοφυλακή από την Βεγγάζη. Πήραν τα όπλα τους, και η τοπική αστυνομία και ο στρατός μπήκε μαζί τους στην επανάσταση!
Άλλα το κόστος και ο πόνος ήταν πολύς.

Και αναγκαστικά, από μηχανικοί, μουσικοί, δικηγόροι, γίναμε πολεμιστές.


 

 

   
     
   


Η επανάσταση του λαό! προγραμματισμένη ή από τύχη
των γεγονότων μαζί;
Προσωπικότητα και κυβέρνηση Καντάφι, Ιδεολογία ή μια νέα θρησκεία; Δυτικές σχέδια & θεωρίες συνωμοσίας Ισλαμιστές, ακραίου Ισλάμ σαρίες και Aλ Kάιντα